Vremea vânătorii

sursa ilustrație: mythologica.ro

Fie că aveți sau nu barbă, dacă simțiți uneori că lumea Facebook, smartphone, instagram și restul a luat-o razna prea de tot… s-ar putea să vă placă povestirea mea fantastică și cam activ-agresivă ”Vremea Vânătorii” – o găsiți în Helion, aici

Care începe cam așa:

Când a venit Sfârșitul Lumii Așa Cum O Știm, pot spune c-am avut noroc.

Dormeam în cortul jos din colțul unui poligon al vânătorilor de munte, la marginea unei păduri nu chiar așa de dese, însă nici la îndemâna turiștilor. Culmea baftei, o zonă fără semnal de mobil, așa că lăsasem în cazarmă telefonul și tableta, la fel ca și camarazii mei; dar, în plus, eu am și-o slăbiciune care mi-a salvat viața. Nu mă bărbieresc decât electric, pentru că habar nu am cum să folosesc o lamă. Și cum în munte nu prea se găsesc prize, stăteam nebărbierit de mai mult de-o săptămână. Eram bărbos când a început Apocalipsa și de-aia am trăit, în timp ce restul plutonului meu sunt morți cu toții.

Cred că de fapt așa a și început. Cu firele de păr din barbă. Cam pe la cinci dimineața, când noaptea și ziua nu se pot hotărî care-i vie și care-i moartă, doar cu vreo juma’ de oră înainte de deșteptare, m-a trezit o senzație stranie întinsă peste obraji. Mi se zburliseră toate firele din barbă de parcă se încărcaseră deodată cu electricitate statică. Dinspre copaci trosneau într-adevăr fulgere și tunete, așa că am oftat, m-am strecurat pe lângă ceilalți doi bărbați cu care împărțeam cortul militar și am ieșit din el în patru labe.

Nu ploua. În afară de roua de pe iarba la fel de țeapănă ca și barba mea nu se vedea nici o urmă de stropi, deși tunetele bubuiau în continuare. M-am strâmbat la gândul că poate fac trageri colegii de la artilerie, m-am ridicat, am tras aer în piept și am rămas așa, cu gura căscată. Între cârdul de corturi și pădure, imediat dincolo de latrina de campanie, curge un pârâu. Limita dinspre Nord a taberei. Iar din albia sa, pășind pe apă sprijinit în două trăsnete ca pe niște bețe de schi, îmi zâmbea El. Bărbosul.

A dat din cap spre mine și I-am urmat privirea. Printre corturi se mai întrezăreau încă patru siluete. Bărbați pe jumătate goi, înfrigurați de răcoarea dimineții, cu bărbile zburlite, la fel de nedumeriți ca și mine. Ființa din râu și-a înălțat scurt bărbia, poruncitor, și noi ne-am supus. Ne-am repezit degrabă spre grămada de lemne tăiate pentru foc și-am înhățat fiecare câte un topor. El a râs încântat, și-a ridicat scurt propria-I secure de luptă și ne-a arătat tabăra, iar noi am trecut la treabă.

Da, aveam santinele. Patru soldați și-un sergent de gardă, adică exact câți eram și noi. Dintre ei a tras unul singur. O rafală prelungă de Kalașnikov, către mine, firește – norocul meu de care vă spuneam. Restul au stat cu gura căscată, prea domesticiți de pace și de neînțelegerea uimirii că niște tovarăși cu care glumiseră și băuseră cu-o seară înainte veneau acum să le crape țestele. Așa că au murit fără să înțeleagă nimic. Doar sfrijitul acela de lângă stația radio și-a coborât arma de pe umăr, a zbierat ceva la mine într-o limbă care mie deja îmi devenise străină și a tras.

Degeaba, bineînțeles. Ce rău poate face o armă modernă unui Bărbos? Tocmai se pogorâse peste modernitate Vremea Lăsării de Sânge și ea, timpul său tribal, nu poate pricepe vreun pericol dinspre niște musculițe de plumb, ci doar tăișul de fier sau bronz. Așa că liniile prelungi, roșii cu negru, ale tatuajelor de pe mine mi-au șerpuit peste piept, au prins în ele proiectilele și le-au dus altundeva, unde li s-or termina lor capetele. Habar nu am ce loc o mai fi și ăla, tot așa cum nu știu nici când au apărut pe mine și din ce-or fi făcute. Din ocru? Sânge? Vopsele?

Multe nu cunosc și nu înțeleg nici acum din Venire, dar atunci știam foarte clar un lucru: trebuie să lovesc.

restul… în revistă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s