Poveste amară

ilustrație de John Dobro

Mă uitam azi pe lista de povestiri de pe blog și nu-mi ieșeau la numărătoare. Mi-am dat seama că toate au fost anunțate prin câte o postare, inclusiv ”Hoțul de moarte”, care în cel mai bun caz apare în 2016, fiind trimis pentru o antologie. Și întrucât cea nedreptățită era ”Poveste Amară, de foc și pară”, iată că și-a primit și ea anunțul ei.

După cum știți, a fost scrisă în mai pentru concursul Argos din iunie, unde nu a câștigat nimic. Din câte înțeleg este totuși luată în vizor pentru o antologie cu dragoni în 2016; dacă până atunci va apare și în revistă sau nu, încă nu știu să vă zic.

Cum nu v-am spus niciodată despre ce este (doar ghiciți din titlu că este tristă, și chiar este), mă revanșez oferindu-vă ca teaser un scurt fragment sugestiv:

”Varing Das se încolăci înfrigurat în jurul piscului alb, învăluit în norii de cenușă ridicați de mișcarea sa, își apucă delicat vârful cozii iridescente și începu să toarcă. Nu era un tors de fericire, ci dimpotrivă, o încercare de liniștire, de pavăză împotriva tristeții și amărăciunii care-i înnegreau sufletul. Scânci ușor și iarna ce-l apăsa tresăltă fugar, iar prin oceanul cenușiu al cerului lipsit de stele străfulgerară câteva trăsnete răzlețe, lipsite de putere.

Dar în zadar. Grădina lui iubită era stricată, cu statornicia ruptă, și niciodată nu va mai putea să o readucă la starea zen pe care o îngrijea cu devotament de atâtea ere. Fără ea, dragonul însuși era lipsit de țel și putere, iar visul în care crezuse cu pasiune, pentru care renunțase la tot și contrazisese zeii, se dovedea greșit. Frații săi avuseseră dreptate, nu el, atunci când alesese să fie Păzitor, dar nu prima dată, ci în cea din urmă. Rămăsese singur, doar el și amintirile sale, pe un vârf de munte într-un ocean de scrum…”

V-am stârnit curiozitatea? Povestirea o să explice de ce dragonul a rămas singur pe o planetă pustie, dar și ce soluție va găsi. O puteți citi în volum

Anunțuri

Un comentariu

  1. Pingback: Un mic (mare) anunț cyberpunk, plus alte socoteli « Miloș Dumbraci


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s